Svet
9040 ogledov

Svarilo: "Evropa, vojaki IS so pripravljeni"

Teroristični napad v Manchestru EPA
"Na zahodu Evrope so in čakajo na klic," svari nekdanji poveljnik.

Nekdanji poveljnik znotraj teroristične organizacije IS svari pred novimi napadi v Evropi. Poveljniki IS prek spleta nadaljujejo z radikalizacijo potencialnih rekrutov in spodbujajo džihad, trdi Emir Abu Abboud al-Raqqawi. 

"Migranti znotraj kalifata so v stiku s prijatelji na zahodu. Njihovi prijatelji in družine so na Švedskem, v Nemčiji, Veliki Britaniji, Franciji, Turčiji, Azerbajdžanu in drugje po svetu," je povedal za expressen.se. 

Med njimi je izpostavil moškega, odgovornega za rekrutiranje novih moči, ki prihaja iz Francije in govori več jezikov. Prek spleta potencialnim članom pošilja videoposnetke in druge dokumente, s katerimi jih spodbuja k terorističnim dejanjem. Pove jim, naj bodo pripravljeni in počakajo na nadaljnje ukaze.

"Ko dobijo ukaz, naj napadejo letališče ali trgovski center, to preprosto storijo. Prišlo bo do novih napadov. Čeprav je IS trenutno oslabljena, njihovi speči vojaki čakajo na ukaz," pravi al-Raqqawi. 

dezurni@zurnal24.si

 


 

Komentarjev 4
  • alen04 08:00 16.oktober 2017.

    Prekleta golazen strahopetna. Gnide nagnusne, zapečenci ogabni!!!!!

  • nizakej 09:31 15.oktober 2017.

    Pičke zahrbtne, jst sm sm tudi pripravljen. Če boš v moji bližini mahal z nožem, ti ga bom osebno poslal do belih jeter....

  • mph 09:16 15.oktober 2017.

    Me zanima kdaj bo Eu jasno, da rabimo čisto ločene, posebne zakone in kazni za pošasti. Ne moreš se s človeškimi metodami proti pošastem, pač ne gre.