Švedi so nas prehiteli

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Po številu potrjenih novih primerov na milijon prebivalcev so nas Švedi prehiteli. To sicer ni velik uspeh za Slovenijo, sam imamo za razliko od Švedske že od konca oktobra zaprte šole, že dolgo pa je v veljavi prepoved gibanja med občinami.
Oglej si celoten članek

Foto: ourworldindata. Graf okuženih Bolj spodbudno za Slovenijo je, da je krivulja bolj ali manj sploščena, sicer na visoki ravni, medtem ko gre švedska precej strmo navzgor, še huje je na Češkem, kjer imajo več primerov kot pri nas, Slovaškem in v Veliki Britaniji, kjer se je razširil nov, precej bolj nalezljiv sev novega koronavirusa.

Foto: ourworldindata. Graf okuženih

Avstrija, Madžarska in Italija pa tudi Hrvaška imajo strmo padajoče krivulje, medtem ko se nemška vzpenja, a ne zelo strmo. Vse omenjene države imajo sicer pol manj primerov na milijon prebivalcev kot mi. 

Foto: ourworldindata. Graf okuženih

V grafu je tekoče sedemdnevno povprečje števila odkritih novih primerov. To pomeni, da se pri prikazu na grafu upošteva povprečno število novih primerov v zadnjih sedmih dneh.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 14

  • 17:33 23. December 2020.

    Aja, Švedi so nas prehiteli v številu obolelih, kaj pa v številu smrtnosti v odnosu od obolelih? Številke bom zaokrožila, …

  • 14:02 23. December 2020.

    Sosednje države dajejo bolj realne podatke, realno pa je v resnici čisto drugače, kot če narediš testiranje na dveh krajih …

  • MS
    13:54 23. December 2020.

    Aja? Virusa ni še nihče izoliral? Virusa ni? Vse je nateg pohlepnih kapitalistov? Vse je nateg avtoritativnih oblastnikov?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.