Svet
10425 ogledov

Švedi so nas prehiteli

Covid-19 koronavirus Profimedia
Po številu potrjenih novih primerov na milijon prebivalcev so nas Švedi prehiteli. To sicer ni velik uspeh za Slovenijo, sam imamo za razliko od Švedske že od konca oktobra zaprte šole, že dolgo pa je v veljavi prepoved gibanja med občinami.

Graf okuženih | Avtor: ourworldindata. ourworldindata.
Bolj spodbudno za Slovenijo je, da je krivulja bolj ali manj sploščena, sicer na visoki ravni, medtem ko gre švedska precej strmo navzgor, še huje je na Češkem, kjer imajo več primerov kot pri nas, Slovaškem in v Veliki Britaniji, kjer se je razširil nov, precej bolj nalezljiv sev novega koronavirusa.

Graf okuženih | Avtor: ourworldindata. ourworldindata.

Avstrija, Madžarska in Italija pa tudi Hrvaška imajo strmo padajoče krivulje, medtem ko se nemška vzpenja, a ne zelo strmo. Vse omenjene države imajo sicer pol manj primerov na milijon prebivalcev kot mi. 

Graf okuženih | Avtor: ourworldindata. ourworldindata.

V grafu je tekoče sedemdnevno povprečje števila odkritih novih primerov. To pomeni, da se pri prikazu na grafu upošteva povprečno število novih primerov v zadnjih sedmih dneh.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 14
  • martina63 17:33 23.december 2020.

    Aja, Švedi so nas prehiteli v številu obolelih, kaj pa v številu smrtnosti v odnosu od obolelih? Številke bom zaokrožila, podatki iz googla. Slovenija št. obolelih skupaj do danes = 109500; Število smrti v SI = 2450; Odstotek smrtnosti od ...prikaži večd obolelih v SI = 2,24 %. Švedska oboleli skupaj do danes = 411300; Število smrti v SE = 8350; Odstotek smrtnosti od obolelih v SE = 2,03 %. Ste novinar. Raziskujte in razmišljajte s svojo glavo, ozaveščajte, vaše delo je ozaveščati narod, ne ga voditi v meglo.

  • Albatroz 14:02 23.december 2020.

    Sosednje države dajejo bolj realne podatke, realno pa je v resnici čisto drugače, kot če narediš testiranje na dveh krajih slo imaš dva izvida eden negativen drugi pozitiven in še isti dan na službenem potovanju v Nemčiji narediš test ki ...prikaži več pa je negativen? Neveš več kaj si naj misliš.

  • Avatar MS
    MS 13:54 23.december 2020.

    Aja? Virusa ni še nihče izoliral? Virusa ni? Vse je nateg pohlepnih kapitalistov? Vse je nateg avtoritativnih oblastnikov?