Svetu grozi lakota "bibličnih" razsežnosti

Foto: epa
Foto: epa
Tako ostro opozorilo so tudi kot posledica covida-19 izdali pri Združenih narodih.
Oglej si celoten članek

Vodja programa za hrano pri ZN David Beasley je opozoril, da je potrebna urgentna akcija, s katero bi preprečili katastrofo, saj po zadnjih analizah stradanje grozi 250 milijonom ljudi, kar je dvakrat več kot pa pred pandemijo. 

Tudi brez virusa bi se z znatnimi primanjkljaji pri hrani spopadali v velikem delu vzhodne Afrike in juga Azije, saj na teh področjih vlada huda suša ter ena najhujših invazij kobilic v zadnjih sto letih, povzema BBC.

Foto: Profimedia Kobilice

Najbolj ogrožene države v tem trenutku so Jemen, Democratična republika Kongo, Afganistan, Venezuela, Etipija, Južni Sudan, Sirija, Nigerija in Haiti.

Beasley je v nagovoru varnostnega sveta ZN prek videokonference opozoril, da mora svet ukrepati pametno in hitro. "Grozi nam, da se bomo znotraj nekaj mesecev soočili z velikansko lakoto bibličnih razsežnosti. Dejstvo je, da čas ni na naši strani," je opozoril v pozivu, da je treba pri ukrepih, ki so nujni za zajezitev covida-19 zagotoviti, da ne bodo povzročili katastrofe na področju preskrbe hrane. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 10

  • 12:03 23. April 2020.

    jst bi pa bolj rekel da prihaja konec bogatašev, hrane bo vedno dovolj

  • 11:28 22. April 2020.

    Kobilice, ocvrte na vročem olju so odlična hrana. Ob trem, da so institucije v OZN svojega denarja vredne, kot pravi …

  • 10:01 22. April 2020.

    Žal, C19 je nevarnejši od navadne gripe, ampak ostri karantenski ukrepi so lahko še mnogo smrtonosnejši od C19. Zlasti v …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.