Ta šola vam plača za vpis

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Srednja šola v mestu Speicher v nemški zvezni deželi Porenje-Pfalško staršem za vpis otrok plačuje 500 evrov.
Oglej si celoten članek

Ukrep, za katerega so se odločili zaradi upadanja števila vpisov, ki je posledica nizke stopnje rodnosti v Nemčiji, je naletel na neodobravanje pristojnih nemških oblasti.

Ne vidijo nič nenavadnega

Z denarno spodbudo želi šola do konca februarja število vpisanih dijakov s trenutnih 26 povečati na 51, cilja pa predvsem na otroke, stare deset in enajst let.

"Ne vem, kaj naj bi bilo pri tem nemoralno? Navsezadnje je tradicija, da se pri nakupu šolskih potrebščin pomaga učencem in njihovim staršem," je početje šole za spletni časopis Volksfreund zagovarjal ravnatelj Jürgen Weber.

Napačen razlog za odločitev

Tovrstno početje se ne zdi sporno niti županu Rudolfu Beckerju, ki ga je označil kot "češnjo na torti" in dejal, da bi tudi v primeru, da se vpiše 100 otrok, denar z veseljem zbrali.

Nemške šolske oblasti pa s takšnimi pojasnili niso zadovoljne. Po njihovem mnenju je ubrana pot napačna, saj izbira šole ne bi smela temeljiti na denarju.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.