Svet
21 ogledov

Ta šola vam plača za vpis

učitelj šola Shutterstock
Srednja šola v mestu Speicher v nemški zvezni deželi Porenje-Pfalško staršem za vpis otrok plačuje 500 evrov.

Ukrep, za katerega so se odločili zaradi upadanja števila vpisov, ki je posledica nizke stopnje rodnosti v Nemčiji, je naletel na neodobravanje pristojnih nemških oblasti.

Ne vidijo nič nenavadnega

Z denarno spodbudo želi šola do konca februarja število vpisanih dijakov s trenutnih 26 povečati na 51, cilja pa predvsem na otroke, stare deset in enajst let.

"Ne vem, kaj naj bi bilo pri tem nemoralno? Navsezadnje je tradicija, da se pri nakupu šolskih potrebščin pomaga učencem in njihovim staršem," je početje šole za spletni časopis Volksfreund zagovarjal ravnatelj Jürgen Weber.

Napačen razlog za odločitev

Tovrstno početje se ne zdi sporno niti županu Rudolfu Beckerju, ki ga je označil kot "češnjo na torti" in dejal, da bi tudi v primeru, da se vpiše 100 otrok, denar z veseljem zbrali.

Nemške šolske oblasti pa s takšnimi pojasnili niso zadovoljne. Po njihovem mnenju je ubrana pot napačna, saj izbira šole ne bi smela temeljiti na denarju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.