Tadićev poziv glede Kosova

Foto: Žurnal24 (Foto: Reuters)
Srbski predsednik pozval države, ki niso priznale kosovske neodvisnosti, da ostanejo „trdne“. Hkrati najavil dvostranske razgovore s Kosovom.
Oglej si celoten članek

Boris Tadić je med govorom pred generalno skupščino Združenih narodov pozval države, ki niso priznale kosovske enostranske razglasitve neodvisnosti, da stališča ne spremenijo. Do današnjega dne je neodvisnost Kosova priznalo 70 držav, med njimi tudi Združene države Amerike in 25 članic Evropske unije.

Čeprav srbske oblasti še vedno trdijo, da nikoli ne bodo priznale samostojnosti Kosova, so pred dvema tednoma pristale na dvostranske pogovore.

Želim poudariti pomembnost, da države članice Združenih narodov, ki niso priznale neodvisnosti Kosova, ostanejo pri stališču tekom celega procesa dogovorov. Tako bodo pomembno doprinesle, da se ne sprejmejo poskusi enostranskega reševanja etničnih in teritorialnih sporov ter preprečile, da Kosovo postane nevaren precedens,“ je poudaril Tadić.



Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.