Svet
10 ogledov

Tadićev poziv glede Kosova

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Srbski predsednik pozval države, ki niso priznale kosovske neodvisnosti, da ostanejo „trdne“. Hkrati najavil dvostranske razgovore s Kosovom.

Boris Tadić je med govorom pred generalno skupščino Združenih narodov pozval države, ki niso priznale kosovske enostranske razglasitve neodvisnosti, da stališča ne spremenijo. Do današnjega dne je neodvisnost Kosova priznalo 70 držav, med njimi tudi Združene države Amerike in 25 članic Evropske unije.

Čeprav srbske oblasti še vedno trdijo, da nikoli ne bodo priznale samostojnosti Kosova, so pred dvema tednoma pristale na dvostranske pogovore.

Želim poudariti pomembnost, da države članice Združenih narodov, ki niso priznale neodvisnosti Kosova, ostanejo pri stališču tekom celega procesa dogovorov. Tako bodo pomembno doprinesle, da se ne sprejmejo poskusi enostranskega reševanja etničnih in teritorialnih sporov ter preprečile, da Kosovo postane nevaren precedens,“ je poudaril Tadić.



Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.