Tajska podaljšala izredne razmere

Foto: Žurnal24 (Foto: Reuters)
Zaradi strahu, da se bo nasilje v državi ponovilo, je tajska vlada podaljšala stanje izrednih razmer.
Oglej si celoten članek

Podaljšane izredne razmere bodo vladale v 19 provincah, med njimi tudi v prestolnici Bangkok, v petih provincah pa je vlada dekret preklicala, poroča BBC. Premier Abhisit Vedžadživa je ob tem povedal, da bodo s prihodnjim ponedeljkom počasi začeli ukinjati stanje izrednih razmer. K njegovemu umiku so že pozvale številne nevladne organizacije za človekove pravice.

Vladi je podaljšanje izrednih razmer predlagal Center za razrešitev izrednih razmer (Cres), ki pa je v svojem predlogu predvideval, naj se izredne razmere podaljša na območju celotne države. Cres sestavljajo predstavniki vseh oboroženih sil, vlada pa ga je ustanovila med pomladnimi krvavimi nemiri kot sredstvo odzivanja na proteste rdečesrajčnikov.

Po besedah Vedžadžive je vlada v procesu sprave z uporniki, a po neuradnih informacijah naj bi se odpadniška skupina že učila izdelave eksplozivnih teles.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.