Svet
13 ogledov

Tajska podaljšala izredne razmere

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Zaradi strahu, da se bo nasilje v državi ponovilo, je tajska vlada podaljšala stanje izrednih razmer.

Podaljšane izredne razmere bodo vladale v 19 provincah, med njimi tudi v prestolnici Bangkok, v petih provincah pa je vlada dekret preklicala, poroča BBC. Premier Abhisit Vedžadživa je ob tem povedal, da bodo s prihodnjim ponedeljkom počasi začeli ukinjati stanje izrednih razmer. K njegovemu umiku so že pozvale številne nevladne organizacije za človekove pravice.

Vladi je podaljšanje izrednih razmer predlagal Center za razrešitev izrednih razmer (Cres), ki pa je v svojem predlogu predvideval, naj se izredne razmere podaljša na območju celotne države. Cres sestavljajo predstavniki vseh oboroženih sil, vlada pa ga je ustanovila med pomladnimi krvavimi nemiri kot sredstvo odzivanja na proteste rdečesrajčnikov.

Po besedah Vedžadžive je vlada v procesu sprave z uporniki, a po neuradnih informacijah naj bi se odpadniška skupina že učila izdelave eksplozivnih teles.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.