Tajska zaradi primera Gemmy uvedla omejitve

Foto: EPA
Foto: EPA
Zaradi primera Gemmy je Tajska uvedla nove omejitve v primerih, ko nadomestna mati rodi otroka tujcem.
Oglej si celoten članek

Zgodba o dečku Gemmyju, ki ga je avstralski par pustil pri nadomestni materi, medtem ko je njegovo sestro dvojčico vzel, je povzročila val sprememb povezanih s tovrstnimi posvojitvami na Tajskem. Tajska policija je sporočila, da morajo pari, ki uporabijo nadomestno mater, preden z otrokom zapustijo državo, pridobiti dovoljenje sodišča.

V četrtek so tako nekem istospolnemu paru, ki je z otrokom, rojenim nadomestni materi, želel odleteti z bangkoškega letališča, prepovedali odhod, je za BBC dejal uradnik na imigracijskem uradu. Par namreč ni imel papirjev, ki bi dokazovali, da sta otrokova zakonita skrbnika. Avstralska televizija ABC je poročala, da se je isto zgodilo trem avstralskim parom. 

Tajska vlada medtem tudi pospešeno pripravlja nov zakon, ki bi prepovedal možnost uporabe nadomestne matere proti plačilu. Kaj to pomeni za pare, ki so že v postopku, ni znano. Po podatkih avstralskih agencij, ki urejajo tovrstne posvojitve, naj bi več kot 100 avstralskih parov čakalo na rojstvo otroka, ki ga nosijo nadomestne matere na Tajskem. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.