Take bodo na Hrvaškem nagrade za vse, ki se bodo cepili

Foto: Epa
Foto: Epa
Interes za cepljenje pada, takšne spodbude so si zamislili na Hrvaškem. Med drugim brezplačne celodnevne vstopnice za toplice.
Oglej si celoten članek

Na Hrvaškem, kjer je z eno dozo cepiva cepljenih 39,6 odstotka ljudi, iz tedna v teden pada interes za cepljenje. Pred nekaj tedni so cepili celo več kot 180 tisoč ljudi, prejšnji teden le 65 tisoč, poroča Jutarnji list.

Na sestanku pri predsedniku vlade so se dogovorili, da se začne kampanja z znanimi osebami ter da županije sprejmejo ukrepe, ki bodo ljudi motivirali za cepljenje.

Menda cepljeni ne bodo dobili denarja, tako kot v Srbiji, bodo pa dobili brezplačne vstopnice za toplice ali gledališko predstavo.

Po manjših krajih bodo vozili cepilni avtobusi, vsi Zagorci, ki se bodo junija ali julija cepili, pa bodo dobili celodnevno vstopnico za ene izmed toplic Krapinsko-zagorske županije: Tuheljske toplice, Terme Jezerčica, Krapinske ali Stubičke toplice. Na vhodu v kopališče bodo pokazali osebno izkaznico, tam pa naj bi imeli seznam cepljenih oseb. Kako se to sklada z varstvom osebnih podatkov, sicer ni jasno, a račun za vstopnice bo poravnavala županija. Župan je pojasnil, da to hkrati pomeni spodbudo za cepljenje in pomoč turističnemu gospodarstvu, ki je bilo zelo prizadeto zaradi epidemije. 

Cepljeni Splitčani bodo za nagrado 23. junija dobili za darilo gledališko predstavo.

Pri nas idej, da bi cepljeni dobili kakšno darilo ali nagrado, nismo zasledili. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 14

  • 12:56 12. Junij 2021.

    Na Hrvaškem so take, pri nas pa take, vsak levičar ki se bo cepil od danes naprek, bo dobil rostfrei …

  • 12:51 12. Junij 2021.

    Države se obnašajo na nivoju branjevk na tržnici, ki se trudijo na vsak način razprodati svojo robo!

  • 09:39 12. Junij 2021.

    gospodu uredniku v opomin.. v eni od fabrik v SLO ponujajo delavcem denarno nagrado. in sicer v znesku , ki …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.