Tako cilje Islamske države uničuje Rusija

Foto: LiveLeak
Foto: LiveLeak
Portal Fort Russ je objavil posnetke agencije Russiaworks, posnete z dronom nad Damaskom, kjer ruske sile sodelujejo v boju proti Islamski državi.
Oglej si celoten članek

Posnetki prikazujejo razrušeni Damask kot tudi boje na terenu.

ZDA in Rusija sta medtem včeraj v Moskvi sklenili sporazum, ki naj bi zagotavljal, da med bombandiranjem ciljev v Siriji ne bi prihajalo do incidentov, so potrdili v Pentagonu in Kremlju.

Memorandum po besedah namestnika ruskega obrambnega ministra Anatolija Antonova predpisuje več pravil, postopkov in omejitev, da med ameriškimi in ruskimi piloti v sirskem zračnem prostoru ne bi prihajalo do kakih incidentov.

Kanada umika letala

ZDA s koalicijo približno 60 arabskih, zahodnih in drugih držav že več kot leto napada položaje džihadistične skupine Islamska država, Rusija je s posredovanjem začela 30. septembra.

Kanada je medtem napovedala umik svojih letal iz boja proti Islamski državi; to je napovedal bodoči kanadski premier Justin Trudeau. Njegova Liberalna stranka je z zmago na volitvah končala desetletje vladavine konservativcev in kot je svetu sporočil Trudeau, se Kanada vrača na svetovni oder.

Med prvimi svetovnimi voditelji se je Trudeau v torek pogovarjal s predsednikom južne sosede, Barackom Obamo. Seznanil ga je z dejstvom, da namerava uresničiti predvolilno obljubo o umiku kanadske vojske oziroma letalskih sil iz operacij proti IS. Kanada sicer ostaja v koaliciji proti skrajni skupini, vendar pa v letalskih napadih ne bo več sodelovala. Kdaj naj bi se umik zgodil, 43-letni Trudeau ni navedel. "Misijo želimo končati odgovorno," je dejal na novinarski konferenci.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 9

  • "ki niso pozitivni" = "ki so izrazito negativni"

  • 05:35 22. Oktober 2015.

    Se strinjam!

  • 17:37 21. Oktober 2015.

    Vse komentarje,ki niso pozitivni do "beguncev" vse medijske hiše brišejo,saj nam hočjo oprat možgane,da bi te primitvce vzljubili?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.