Tako izgleda ukrajinski konflikt iz avta

Po sobotnem krvavem pokolu, ko so rakete zadele stanovanjsko sosesko v ukrajinskem mestu Mariupol, se je pojavil video, posnet iz avtomobila med napadom.
Oglej si celoten članek

Video je bil naložen na Youtube že v soboto, le nekaj ur po opoldanskem napadu, ki so ga najverjetneje sprožili proruski separatisti in ki je terjal kar okoli 30 življenj.

Na videu je vidno, kako avtomobil vozi v koloni za nekaterimi drugimi vozili, ko nenadoma ozračje pretrese bližnja eksplozija rakete. Zaslišijo se kriki, trenutek kasneje druga raketa zadane bližnje vozilo, ki izgine v plamenih. Voznik avtomobila z vetrobransko kamero je hitro prestavil v vzvratno, zdrvel stran in preživel. 

Kaj imata šola in tržnica povezave z vojno?

Posnetek kaže kruto realnost ukrajinskega konflikta, v katerem umirajo tudi civilisti. Tako sta bila včeraj med smrtnimi žrtvami petletni fant in 15-letno dekle, ranjenih je bilo skupno 83 ljudi. Rakete so zadele tržnico, dve šoli, stanovanja in trgovine. Organizacija za varnost in sodelovanje v Evropi je potrdila, da so rakete priletele z območja pod nadzorom proruskih sil. Vodstvo separatistov je takoj po napadu najavilo začetek ofenzive na mesto, a ko je postalo jasno, kakšne žrtve med civilisti so povzročili njihove rakete, so hitro omilili bojevito retoriko, poroča Daily Mail.

Mariupol je sicer pristaniško in strateško izredno pomembno mesto, saj leži med "osvobojenim" separatističnim ozemljem in polotokom Krim, ki ga je lani osvojila Rusija po zamenjavi ukrajinskih oblasti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 10:03 26. Januar 2015.

    Polmiljonskega mesta ne more zasesti nobena vojska v današnjem času. Lahko ga pa zasede tako da dela in naredi VOJNI …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.