Svet
18 ogledov

Tako izgleda ukrajinski konflikt iz avta

Video napada Youtube
Po sobotnem krvavem pokolu, ko so rakete zadele stanovanjsko sosesko v ukrajinskem mestu Mariupol, se je pojavil video, posnet iz avtomobila med napadom.

Video je bil naložen na Youtube že v soboto, le nekaj ur po opoldanskem napadu, ki so ga najverjetneje sprožili proruski separatisti in ki je terjal kar okoli 30 življenj.

Na videu je vidno, kako avtomobil vozi v koloni za nekaterimi drugimi vozili, ko nenadoma ozračje pretrese bližnja eksplozija rakete. Zaslišijo se kriki, trenutek kasneje druga raketa zadane bližnje vozilo, ki izgine v plamenih. Voznik avtomobila z vetrobransko kamero je hitro prestavil v vzvratno, zdrvel stran in preživel. 

Kaj imata šola in tržnica povezave z vojno?

Posnetek kaže kruto realnost ukrajinskega konflikta, v katerem umirajo tudi civilisti. Tako sta bila včeraj med smrtnimi žrtvami petletni fant in 15-letno dekle, ranjenih je bilo skupno 83 ljudi. Rakete so zadele tržnico, dve šoli, stanovanja in trgovine. Organizacija za varnost in sodelovanje v Evropi je potrdila, da so rakete priletele z območja pod nadzorom proruskih sil. Vodstvo separatistov je takoj po napadu najavilo začetek ofenzive na mesto, a ko je postalo jasno, kakšne žrtve med civilisti so povzročili njihove rakete, so hitro omilili bojevito retoriko, poroča Daily Mail.

Mariupol je sicer pristaniško in strateško izredno pomembno mesto, saj leži med "osvobojenim" separatističnim ozemljem in polotokom Krim, ki ga je lani osvojila Rusija po zamenjavi ukrajinskih oblasti.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 10:03 26.januar 2015.

    Polmiljonskega mesta ne more zasesti nobena vojska v današnjem času. Lahko ga pa zasede tako da dela in naredi VOJNI ZLOČIN nad civilisti , bombandiranjem le teh. Želijo izprazniti stanovalce , da bi vkorakali v nebranjeno mesto. Za obrambo tegale ...prikaži več , so dovolj samo 20% vojaško sposobnih meščanov , da končno RUSKA BAGRA polomi zobe ! Nastalo bo novo Sarajevo , verjetno pa bo prej bolj podobno Stalingradu . Sedaj se bo pa moral umešati NATO , kajti to področje nima Ruskih izdajalcev in gre v tem slučaju za popolnoma jasen napad na Ukrajino od strani Rusije !