Tako je brati sovražna sporočila

Foto: Youtube
Foto: Youtube
Skupina Litvancev je naredila poskus, s katerim je želela preveriti, kako se naključno izbrani odzivajo na sovražna sporočila.
Oglej si celoten članek

Skupina Litovcev je naredila poskus, s katerim je želela preveriti, kako se naključno izbrani posamezniki odzivajo na sovražna sporočila. Z videom, ki ga je posnela, promovira spletno stran (v litovščini) www.svetimageda.lt, na kateri lahko najdemo nasvete, kako se odzvati na rasna, homofobna in druga sovražna sporočila ter razne oblike ustrahovanja na spletu, v množičnih medijih, na ulicah, šolah in v službi.

Besede bolijo

Naključno izbranim je sporočila, da bodo snemali promocijski video, zato so dobili navodila, naj počakajo v čakalnici. Medtem, ko so mislili, da čakajo na snemanje, se je poskus dejansko že izvajal, pri čemer so jih posneli na skrito kamero. Temnopolt angleško govoreči moški jih je poprosil, naj mu preberejo in prevedejo sporočila, ki jih je prejel preko Facebooka v litovščini. Na njihovem izrazu je videti, da berejo sovražna sporočila in da besede bolijo. Z moškim, ki mu prevajajo, vzpostavijo sočutno vez - želijo ga zaščititi z besedami, naj se zaradi napisanega ne obremenjuje in se mu za napisano opravičujejo. Video je v angleščini, s podnapisi v litovščini. Poglejte izraze na obrazu in boste razumeli!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.