Svet
17 ogledov

Tako je brati sovražna sporočila

Sovražna sporočila Youtube
Skupina Litvancev je naredila poskus, s katerim je želela preveriti, kako se naključno izbrani odzivajo na sovražna sporočila.

Skupina Litovcev je naredila poskus, s katerim je želela preveriti, kako se naključno izbrani posamezniki odzivajo na sovražna sporočila. Z videom, ki ga je posnela, promovira spletno stran (v litovščini) www.svetimageda.lt, na kateri lahko najdemo nasvete, kako se odzvati na rasna, homofobna in druga sovražna sporočila ter razne oblike ustrahovanja na spletu, v množičnih medijih, na ulicah, šolah in v službi.

Besede bolijo

Naključno izbranim je sporočila, da bodo snemali promocijski video, zato so dobili navodila, naj počakajo v čakalnici. Medtem, ko so mislili, da čakajo na snemanje, se je poskus dejansko že izvajal, pri čemer so jih posneli na skrito kamero. Temnopolt angleško govoreči moški jih je poprosil, naj mu preberejo in prevedejo sporočila, ki jih je prejel preko Facebooka v litovščini. Na njihovem izrazu je videti, da berejo sovražna sporočila in da besede bolijo. Z moškim, ki mu prevajajo, vzpostavijo sočutno vez - želijo ga zaščititi z besedami, naj se zaradi napisanega ne obremenjuje in se mu za napisano opravičujejo. Video je v angleščini, s podnapisi v litovščini. Poglejte izraze na obrazu in boste razumeli!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.