Zakaj nekdanji predsednik po novem razvaža pice?

Foto: EPA
Foto: EPA
Lepa gesta nekdanjega predsednika ZDA.
Oglej si celoten članek

V ZDA še kar traja že tako rekordno dolga blokada zveznih služb, zaradi česar je na prisilnem neplačanem dopustu ali pa morajo delati brez plačila kar 800.000 ljudi. Zadeve so šle tako daleč, da na tisoče javnih uslužbencev ne more več plačevati mesečnih obrokov za kredite in povsem osnovne življenjske stroške, zato mnogim grozijo izvršbe, zaplembe, izgube statusov in podobno. 

Republikanski ameriški predsednik Donald Trump in kongres, ki ga obvladujejo demokrati, še kar vztrajajo vsak pri svojem - prvi želi izsiliti več milijard dolarjev iz proračuna za gradnjo zidu ob meji z Mehiko, v taboru drugih tega ne dovolijo in vztrajajo, da gradnja zidu nima smisla. 

V vsej tej zmedi in obtoževanju je za eno lepših zgodb poskrbel nekdanji predsednik George W. Bush, sicer republikanec, ki pa do Trumpa ne goji veliko simpatij. Tako je svojim varnostnikom iz Tajne službe in ki za svoje delo prav tako že skoraj en mesec niso plačani, osebno prinesel pice. Ob tem je dejal, da bi morali voditelji na obeh straneh pustiti politiko ob strani in končati z blokado, zaradi katere vse očitneje trpi toliko Američanov. 

Tajna služba ne skrbi le za varnost aktualnega političnega vrha v ZDA, temveč tudi za vse živeče nekdanje predsednike. Zaposluje okoli 6.000 ljudi, od tega pa jih je trenutno 85 odstotkov že peti teden dela zastonj.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • ode
    19:40 21. Januar 2019.

    Naš bivši predsednik je razvažal pojstle...

  • 00:07 20. Januar 2019.

    Ojoj 3 male pice je prinesel za 6 ljudi. 😁😁 upam da ni se on jedel zraven

  • 22:10 19. Januar 2019.

    Še ena višnja, na torti, buševih bedarij.. ma naj že gre na deponijo bedastih politikov..

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.