Svet
4100 ogledov

Zakaj nekdanji predsednik po novem razvaža pice?

George Bush EPA
Lepa gesta nekdanjega predsednika ZDA.

V ZDA še kar traja že tako rekordno dolga blokada zveznih služb, zaradi česar je na prisilnem neplačanem dopustu ali pa morajo delati brez plačila kar 800.000 ljudi. Zadeve so šle tako daleč, da na tisoče javnih uslužbencev ne more več plačevati mesečnih obrokov za kredite in povsem osnovne življenjske stroške, zato mnogim grozijo izvršbe, zaplembe, izgube statusov in podobno. 

Republikanski ameriški predsednik Donald Trump in kongres, ki ga obvladujejo demokrati, še kar vztrajajo vsak pri svojem - prvi želi izsiliti več milijard dolarjev iz proračuna za gradnjo zidu ob meji z Mehiko, v taboru drugih tega ne dovolijo in vztrajajo, da gradnja zidu nima smisla. 

V vsej tej zmedi in obtoževanju je za eno lepših zgodb poskrbel nekdanji predsednik George W. Bush, sicer republikanec, ki pa do Trumpa ne goji veliko simpatij. Tako je svojim varnostnikom iz Tajne službe in ki za svoje delo prav tako že skoraj en mesec niso plačani, osebno prinesel pice. Ob tem je dejal, da bi morali voditelji na obeh straneh pustiti politiko ob strani in končati z blokado, zaradi katere vse očitneje trpi toliko Američanov. 

Tajna služba ne skrbi le za varnost aktualnega političnega vrha v ZDA, temveč tudi za vse živeče nekdanje predsednike. Zaposluje okoli 6.000 ljudi, od tega pa jih je trenutno 85 odstotkov že peti teden dela zastonj.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • ode 19:40 21.januar 2019.

    Naš bivši predsednik je razvažal pojstle...

  • Kolr 00:07 20.januar 2019.

    Ojoj 3 male pice je prinesel za 6 ljudi. 😁😁 upam da ni se on jedel zraven

  • kapibara1 22:10 19.januar 2019.

    Še ena višnja, na torti, buševih bedarij.. ma naj že gre na deponijo bedastih politikov..