Tako je videti soseska po raketnem napadu

Foto: Epa Zaporožje raketni napad Foto: Epa Zaporožje raketni napad Foto: Epa Zaporožje raketni napad Foto: Epa Zaporožje raketni napad Foto: Epa Zaporožje raketni napad Foto: Epa Zaporožje raketni napad Foto: Epa Zaporožje raketni napad
Ruske sile so v noči na nedeljo znova obstreljevale stanovanjske predele mesta Zaporožje na jugu Ukrajine.
Oglej si celoten članek

Pri nočnem obstreljevanju je bilo po navedbah mestnih oblasti ubitih najmanj 17 ljudi. Med njimi je tudi otrok, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Mesto je bilo že v četrtek tarča ruskega raketnega napada, v katerem je po zadnjih podatkih umrlo 19 ljudi.

Tokrat je mesto zadelo deset izstrelkov, je na Telegramu zapisal sekretar zaporoškega mestnega sveta Anatolij Kurtev. Poškodovanih je najmanj 20 hiš in okoli 50 večnadstropnih stavb. Kot je dodal Kurtev, so poškodovane tudi štiri izobraževalne ustanove.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je napad označil za "absolutno zlo". Kot je zapisal na Telegramu, se 49 ljudi, med njimi šest otrok, po napadu zdravi v bolnišnicah. Zatrdil je, da bodo odgovorni "odgovarjali pred zakonom in pred ljudmi".

Krim Zelenski zbodel Ruse glede mostu, Putin že odgovoril

Mesto Zaporožje, ki je pod nadzorom ukrajinskih oblasti, leži v bližini frontne črte, kjer potekajo boji v okviru obsežne ukrajinske protiofenzive proti ruskim enotam, ki so okupirale velike dele Ukrajine.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 22

  • 18:36 12. Oktober 2022.

    Precej zračno ! Mene bi motil prepih !

  • 08:33 10. Oktober 2022.

    Vau, kakšno junaštvo spet od rusov, ko granatirajo civiliste ! ! ! Upam, da se jim to nekoč vrne ! …

  • 17:37 9. Oktober 2022.

    Se mi zdi, da bomo dobivali novice iz Ukrajine še nadaljnjih 20+ let, ker ta vojna se ne bo nikoli …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.