Tako se je končala zgodba nosečnice na sliki

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Ko je spoznala, da je otrok umrl, je zavpila: »Ubijte me!«
Oglej si celoten članek

Zdravnikom kljub naporom ni uspelo rešiti nosečnice in otroka, ki sta bila v času ruskega obstreljevanja v bolnišnici v Mauripolju. 
Fotografije reševanja bolnic iz uničene bolnišnice v Mauripolju so obšle svet. Na eni od njih so na nosilih nesli mlado, visoko nosečo žensko, ki je bila v napadu ranjena. Premestili so jo v drugo bolnišnico, kjer so ji zdravniki poskušali pomagati. 

Ko so ji zdravniki poskušali rešiti življenje in je spoznala, da otrok ne bo preživel, naj bi zavpila: "Ubijte me!", navaja Sky News. Kirurg Timur Marin je povedal, da je imela nosečnica zlomljen kolk in medenico. 

Zdravniki so poskušali s carskim rezom rešiti otroka, a ta ni več kazal znakov življenja. Več kot pol ure so oživljali mamo, a so bili pri tem neuspešni. »Oba sta umrla,« je dejal Marin. 

Ruska stran zanika napad na bolnišnico. Ruski veleposlanik pri ZN in ruski veleposlanik v Londonu sta dejala, da so podobe grozodejstva "lažne". V Moskvi trdijo, da so bolnišnico pred napadom zavzeli ukrajinski skrajnežio in da v njej ni bilo bolnikov ali zdravnikov. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 17

  • 10:42 14. Marec 2022.

    "Kirurg Timur Marin je povedal, da je imela nosečnica zlomljen kolk in medenico. Zdravniki so poskušali s carskim rezom rešiti …

  • 10:37 14. Marec 2022.

    https://www.youtube.com/watch?v=k_h_CdyM49I

  • 10:06 14. Marec 2022.

    Sem mislila, da ima Putin večja jajca. Če se gre vojno in so med žrtvami tudi civilisti, naj potem prevzame …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.