Svet
20983 ogledov

Tako se je končala zgodba nosečnice na sliki

Ukrajina Mauripolj nosečnica Profimedia
Ko je spoznala, da je otrok umrl, je zavpila: »Ubijte me!«

Zdravnikom kljub naporom ni uspelo rešiti nosečnice in otroka, ki sta bila v času ruskega obstreljevanja v bolnišnici v Mauripolju. 
Fotografije reševanja bolnic iz uničene bolnišnice v Mauripolju so obšle svet. Na eni od njih so na nosilih nesli mlado, visoko nosečo žensko, ki je bila v napadu ranjena. Premestili so jo v drugo bolnišnico, kjer so ji zdravniki poskušali pomagati. 

Ko so ji zdravniki poskušali rešiti življenje in je spoznala, da otrok ne bo preživel, naj bi zavpila: "Ubijte me!", navaja Sky News. Kirurg Timur Marin je povedal, da je imela nosečnica zlomljen kolk in medenico. 

Zdravniki so poskušali s carskim rezom rešiti otroka, a ta ni več kazal znakov življenja. Več kot pol ure so oživljali mamo, a so bili pri tem neuspešni. »Oba sta umrla,« je dejal Marin. 

Ruska stran zanika napad na bolnišnico. Ruski veleposlanik pri ZN in ruski veleposlanik v Londonu sta dejala, da so podobe grozodejstva "lažne". V Moskvi trdijo, da so bolnišnico pred napadom zavzeli ukrajinski skrajnežio in da v njej ni bilo bolnikov ali zdravnikov. 

Komentarjev 17
  • Avatar pantani
    pantani 10:42 14.marec 2022.

    "Kirurg Timur Marin je povedal, da je imela nosečnica zlomljen kolk in medenico. Zdravniki so poskušali s carskim rezom rešiti otroka, a ta ni več kazal znakov življenja. Več kot pol ure so oživljali mamo, a so bili pri tem ...prikaži večm neuspešni. »Oba sta umrla,« je dejal Marin. " Že to ne pije vode, ker zaradi zloma kolka in medenice pač ne umreš!!!

  • PaPajapopi 10:37 14.marec 2022.

    https://www.youtube.com/watch?v=k_h_CdyM49I

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 10:06 14.marec 2022.

    Sem mislila, da ima Putin večja jajca. Če se gre vojno in so med žrtvami tudi civilisti, naj potem prevzame tudi krivdo. Vojno v Ukrajini se gre on!!!