Tako se od kraljice poslavlja ljudstvo

Foto: Profimedia pogreb kraljica Elizabeta II. Foto: Profimedia pogreb kraljica Elizabeta II. Foto: Profimedia pogreb kraljica Elizabeta II. Foto: Profimedia pogreb kraljica Elizabeta II. Foto: Profimedia pogreb kraljica Elizabeta II. Foto: Profimedia pogreb kraljica Elizabeta II. Foto: Profimedia pogreb kraljica Elizabeta II. Foto: Profimedia pogreb kraljica Elizabeta II. Foto: Epa pogreb kraljica Elizabeta II. Foto: Profimedia pogreb kraljica Elizabeta II. Foto: Epa pogreb kraljica Elizabeta II. Foto: Profimedia pogreb kraljica Elizabeta II. Foto: Epa pogreb kraljica Elizabeta II. Foto: Profimedia pogreb kraljica Elizabeta II. Foto: Profimedia pogreb kraljica Elizabeta II. Foto: Profimedia pogreb kraljica Elizabeta II. Foto: Profimedia kraljica Elizabeta II. Foto: Epa pogreb kraljica Elizabeta II.
Slovesnosti ob pogrebu britanske kraljice Elizabete II. na ulicah Londona spremlja na tisoče ljudi.
Oglej si celoten članek

Po obredju v Westminstrski opatiji se dogajanje seli v Windsor, kamor peljejo kraljičino krsto. Ob poti stojijo številni ljudje, ki se želijo še zadnjič pokloniti kraljici, ki je 70 let vladala Združenemu kraljestvu. 

Ljudje so se ponekod v tišini, drugje s ploskanjem in vzklikanjem "hip, hip, hura" poklonili kraljici Elizabeti II. "Tišina na ulici je bila neverjetna. Ne morem verjeti, da je toliko ljudi lahko tako tiho," je za Sky News dejala Meghan, ena od tisočev, ki so se prišli pokloniti. 

Foto: Profimedia pogreb kraljica Elizabeta II.

"Ko sem prvič videla krsto, me je prevzela žalost. Žalostna sem tako za kraljevo družino kot za vse nas," je povedala Katie. 

Foto: Profimedia pogreb kraljica Elizabeta II.

"To je verjetno eden zgodovinsko najbolj pomembnih dogodkov in ne vem, če bo monarhija preživela, da bi videli še kaj takega," je svojo odločitev, za kaj je prišel na pogreb iz Arizone, za Sky News pojasnil moški. "Če bi umrl kakšen predsednik, ne bi videli tega," je še dodal. Takoj, ko je videl, da je kraljica umrla, je rezerviral letalsko karto. 

Foto: Profimedia pogreb kraljica Elizabeta II.

Kraljico bodo v Windsorju pokopali poleg staršev in ljubljenega moža, princa Philipa, ki je umrla aprila lani. 

Foto: Profimedia pogreb kraljica Elizabeta II.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 18:20 19. September 2022.

    Kaj ste nori, da bi za to oslarijo plačevali še Voyo. Naj si ga nekam zataknejo skupaj z vso nesnago, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.