Tako se Ukrajinci zabavajo z ruskimi tanki

Foto: Epa
Foto: Epa
Kljub vojnemu stanju borci najdejo nekaj trenutkov za zabavo.
Oglej si celoten članek

Vojna v Ukrajini traja že skoraj štiri mesece, boji so najbolj siloviti na vzhodu države. Posebej na udaru je mesto Severodoneck, kjer so Rusi osredotočili svoje sile.

V preteklih tednih in mesecih so mediji pogosto poročali o težavah ruskih oklepnih enot, ki so, posebej na začetku invazije, ostale brez zadostne količine goriva. To je rezultiralo v številnih zaseženih tankih s strani ukrajinske vojske, ki vozila nato s pridom uporablja v obrambne namene.

Svet Znano, koliko je Rusija v sto dneh vojne zaslužila

Ruski tanki Ukrajincem služijo tudi za zabavo. Na spodnjem posnetku je moč videti, kako tankisti bočno drsijo oziroma "driftajo" z zajetim ruskim tankom T-72B3 serije 2016.

Ukrajinska vojska je danes potrdila, da so bile njene sile potisnjene iz središča Severodonecka. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je nekaj ur pred tem sporočil, da se ukrajinski vojaki borijo "dobesedno za vsak meter" v tem strateško pomembnem mestu na vzhodu države, poročajo tuje agencije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • Syn
    13:02 13. Junij 2022.

    Reveži kaj drugega itak ne znajo, oziroma ne zmorejo. Ne bodo se več dolgo. :)

  • 12:15 13. Junij 2022.

    Hmmm zanimivo, namesto da bi le te uporabili za boj, se raje z njimi zabavajo in po nepotrebnem uničujejo. Po …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.