Tekstilni velikan poslovno leto začel s podvojitvijo dobička

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Švedski tekstilni velikan je v trimesečju do konca februarja ustvaril dvakrat več čistega dobička kot v enakem lanskem obdobju.
Oglej si celoten članek

Švedski tekstilni velikan Hennes & Mauritz (H&M) je v trimesečju do konca februarja ustvaril 1,2 milijarde kron (okoli 105 milijonov evrov) čistega dobička, kar je dvakrat več kot v enakem lanskem obdobju. 

Prihodki so padli za dva odstotka na 53,7 milijarde kron (4,7 milijarde evrov),.

"Zaradi nadzorovanja stroškov in tesnega sodelovanja z našimi dobavitelji smo danes v boljši kondiciji," je ob objavi rezultatov prvega četrtletja poslovnega leta dejal izvršni direktor H&M Daniel Erver. Kot je dodal, so popolnoma osredotočeni na nadaljnjo rast.

H&M močno presegel pričakovanja analitikov

Dobiček iz poslovanja se je skoraj potrojil na 2,1 milijarde kron, s čimer je H&M močno presegel pričakovanja analitikov. Ti so namreč napovedovali, da se bo v prvem poslovnem četrtletju ustavil pri 1,3 milijarde kron.

Prihodki so padli za dva odstotka, a kot so izpostavili v H&M, so v prvih tednih marca že beležili njihovo rast.

Erver je krmilo podjetja prevzel v začetku tega leta, potem ko je po štirih letih vodenja H&M odstopila Helen Helmersson. H&M, ki je po Zarinem lastniku Inditexu drugi največji svetovni proizvajalec oblačil, je lansko poslovno leto zaključil pod pričakovanji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.