Svet
177 ogledov

Tekstilni velikan poslovno leto začel s podvojitvijo dobička

H&M Profimedia
Švedski tekstilni velikan je v trimesečju do konca februarja ustvaril dvakrat več čistega dobička kot v enakem lanskem obdobju.

Švedski tekstilni velikan Hennes & Mauritz (H&M) je v trimesečju do konca februarja ustvaril 1,2 milijarde kron (okoli 105 milijonov evrov) čistega dobička, kar je dvakrat več kot v enakem lanskem obdobju. 

Prihodki so padli za dva odstotka na 53,7 milijarde kron (4,7 milijarde evrov),.

"Zaradi nadzorovanja stroškov in tesnega sodelovanja z našimi dobavitelji smo danes v boljši kondiciji," je ob objavi rezultatov prvega četrtletja poslovnega leta dejal izvršni direktor H&M Daniel Erver. Kot je dodal, so popolnoma osredotočeni na nadaljnjo rast.

H&M močno presegel pričakovanja analitikov

Dobiček iz poslovanja se je skoraj potrojil na 2,1 milijarde kron, s čimer je H&M močno presegel pričakovanja analitikov. Ti so namreč napovedovali, da se bo v prvem poslovnem četrtletju ustavil pri 1,3 milijarde kron.

Prihodki so padli za dva odstotka, a kot so izpostavili v H&M, so v prvih tednih marca že beležili njihovo rast.

Erver je krmilo podjetja prevzel v začetku tega leta, potem ko je po štirih letih vodenja H&M odstopila Helen Helmersson. H&M, ki je po Zarinem lastniku Inditexu drugi največji svetovni proizvajalec oblačil, je lansko poslovno leto zaključil pod pričakovanji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.