Terjajo pravico za ubitega mladeniča. Pretepi s policijo.

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Množica protestnikov proti policiji in specialcem. Iščejo pravico za umorjenega 21-letnika.
Oglej si celoten članek

Banjaluka. Zvečer se je na ulicah zbralo na stotine protestnikov, ki le nadaljujejo celodnevno dogajanje v tem mestu. Do stopnjevanja napetosti je prišlo po tem, ko je policija zjutraj prijela Davorja Dragičevića, očeta pokojnega 21-letnega Davida, ki je bil ubit marca v še nepojasnjenih okoliščinah, je poročala hrvaška tiskovna agencija Hina. Njegov oče za smrt sina krivi oblasti v Republiki Srbski in tamkajšnjo policijo.

Foto: Epa Umorjeni David Dragičević

Kot so sporočili s policije so očeta pokojnega mladeniča prijeli zaradi "suma ogrožanja varnosti uradnih oseb" oziroma, ker se ni odzval na poziv na zaslišanje na policijo. Dragičević ostaja v priporu, policija ga je privedla ob uporabi sile.

Policisti so prijeli so tudi njegovo soprogo Suzano Radanović, mamo ubitega Davida, zaradi verbalnega spopada s policijo in ker jim je skušala preprečiti, da bi odstranili improviziran spomenik sinu. Med drugim je policistom vzklikala, ali nimajo sami svojih otrok in svojih mam.

Podrobneje o dnevnem dogajanju in ozadju v spodnjem članku:

Kaos, tudi nad mame z otroki Mama umorjenega policistom: Imate vi mame?

Zvečer se protesti nadaljujejo. V središču mesta so postavljene okrepljene policijske vrste, ki naj bi preprečile masovno zbiranje meščanov in nadaljevanje protestov. Policisti s ščiti so zaprli dostope do stavb, v katerih je sedež predsednika Republike Srbske in Narodne skupščine, pripadniki policije so tudi na ostalih trgih po mestu. Prišlo naj bi že do več incidentov s protestniki.

Popoldne je bilo v teh ranjenih več ljudi.

xxx

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.