Svet
1755 ogledov

Terjajo pravico za ubitega mladeniča. Pretepi s policijo.

Protesti v Banjaluki Facebook
Množica protestnikov proti policiji in specialcem. Iščejo pravico za umorjenega 21-letnika.

Banjaluka. Zvečer se je na ulicah zbralo na stotine protestnikov, ki le nadaljujejo celodnevno dogajanje v tem mestu. Do stopnjevanja napetosti je prišlo po tem, ko je policija zjutraj prijela Davorja Dragičevića, očeta pokojnega 21-letnega Davida, ki je bil ubit marca v še nepojasnjenih okoliščinah, je poročala hrvaška tiskovna agencija Hina. Njegov oče za smrt sina krivi oblasti v Republiki Srbski in tamkajšnjo policijo.

Umorjeni David Dragičević | Avtor: Epa Epa

Kot so sporočili s policije so očeta pokojnega mladeniča prijeli zaradi "suma ogrožanja varnosti uradnih oseb" oziroma, ker se ni odzval na poziv na zaslišanje na policijo. Dragičević ostaja v priporu, policija ga je privedla ob uporabi sile.

Policisti so prijeli so tudi njegovo soprogo Suzano Radanović, mamo ubitega Davida, zaradi verbalnega spopada s policijo in ker jim je skušala preprečiti, da bi odstranili improviziran spomenik sinu. Med drugim je policistom vzklikala, ali nimajo sami svojih otrok in svojih mam.

Podrobneje o dnevnem dogajanju in ozadju v spodnjem članku:

Banjaluka protesti Kaos, tudi nad mame z otroki Svet Mama umorjenega policistom: Imate vi mame?

Zvečer se protesti nadaljujejo. V središču mesta so postavljene okrepljene policijske vrste, ki naj bi preprečile masovno zbiranje meščanov in nadaljevanje protestov. Policisti s ščiti so zaprli dostope do stavb, v katerih je sedež predsednika Republike Srbske in Narodne skupščine, pripadniki policije so tudi na ostalih trgih po mestu. Prišlo naj bi že do več incidentov s protestniki.

Popoldne je bilo v teh ranjenih več ljudi.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.