Termometer pokazal kar 20,2 stopinje

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Na severu Švice so v nedeljo zabeležili najvišje januarske temperature severno od Alp doslej.
Oglej si celoten članek

Na severu Švice so v mestu Delemont termometri pokazali kar 20,2 stopinje Celzija, so na Twitterju zapisali v švicarski nacionalni meteorološki službi MeteoSwiss. Temperature so bile tako od dolgoletnega povprečja višje za kar 16 stopinj Celzija.

Visoka temperatura, ki so jo v MeteoSwiss označili kot vreme "vredno junija", je bila med drugim posledica suhih in toplih jugozahodnih vetrov.

Prejšnji januarski temperaturni rekord v Švici severno od Alp je znašal 19,4 stopinje Celzija in je bil zabeležen 12. januarja 1993 v Luzernu. Najvišja januarska temperatura, ki so jo kadarkoli zabeležili v državi, je bila sicer 24 stopinj Celzija, a na južni strani Alp v kantonu Ticino (Tessino).

V majhni kneževini Lihtenštajn, ki meji na Švico in jo prav tako pokriva MeteoSwiss, je temperatura v glavnem mestu Vaduz medtem dosegla 20 stopinj Celzija. S tem je bil postavljen nov januarski vročinski rekord na tej postaji, ki je presegel 19 stopinj Celzija, namerjenih 22. januarja 1997.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 07:42 4. Januar 2023.

    Niti blizu 20 stopinj ni bilo,13 je bilo pa res

  • 15:27 2. Januar 2023.

    Končno nam gre vreme na roko. Tako smo manj odvisni od ruskih energentov, ker je poraba električne energije manjša. Zeleni …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.