Teroristi Avstrijcem poslali seznam ciljev in datume

Foto: EPA
Foto: EPA
V Avstriji so okrepili varnostne ukrepe, potem ko so prejeli grožnje džihadistov.
Oglej si celoten članek

Avstrijsko notranje ministrstvo je potrdilo, da je več policijskih postaj v državi davi prejelo elektronsko pošto s konkretnimi grožnjami iz "džihadističnih krogov". Grožnje se nanašajo na več zveznih dežel, še posebej na Dunaj, Spodnjo Avstrijo in Štajersko. Grožnje so uperjene tudi proti dunajskemu letališču.

V sporočilih so bili navedeni točni cilji z naslovom, datumom in uro. Navedeni čas je že pretekel. Tiskovni predstavnik notranjega ministrstva Karl-Heinz Grundböck je dejal, da so grožnje prišle s skritega elektronskega naslova, s katerega so podobne grožnje prispele že večkrat. 

Oblasti so se na grožnje že odzvale in okrepile varnostne ukrepe v okolici policijskih postaj, pa tudi na dunajskem letališču. Ob tem so poudarili, da razloga za paniko ni. Svetujejo le previdnost. Iz tega razloga so podrobno preiskali avstrijsko železniško postajo, ki pa je niso evakuirali. Varnostni organi še naprej ostajajo v povišani pripravljenosti. 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 9

  • 08:43 5. Avgust 2016.

    no, oćitno smo na "varni" strani radarja.<br />vlada gre mirno na dopust.<br />na naši obali pa vse bolj "temno".<br />in …

  • 00:07 5. Avgust 2016.

    No ve se, kdo to vse skupaj podpira !!!<br />https://www.youtube.com/watch?v=-382caGmF5s

  • mph
    20:03 4. Avgust 2016.

    Niso neevropejci problem. Problem je islam. In če bo šlo tako naprej, bo prej ali slej Eu en velik kalifat. …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.