Svet
18 ogledov

Teroristi Avstrijcem poslali seznam ciljev in datume

Avstrijska policija EPA
V Avstriji so okrepili varnostne ukrepe, potem ko so prejeli grožnje džihadistov.

Avstrijsko notranje ministrstvo je potrdilo, da je več policijskih postaj v državi davi prejelo elektronsko pošto s konkretnimi grožnjami iz "džihadističnih krogov". Grožnje se nanašajo na več zveznih dežel, še posebej na Dunaj, Spodnjo Avstrijo in Štajersko. Grožnje so uperjene tudi proti dunajskemu letališču.

V sporočilih so bili navedeni točni cilji z naslovom, datumom in uro. Navedeni čas je že pretekel. Tiskovni predstavnik notranjega ministrstva Karl-Heinz Grundböck je dejal, da so grožnje prišle s skritega elektronskega naslova, s katerega so podobne grožnje prispele že večkrat. 

Oblasti so se na grožnje že odzvale in okrepile varnostne ukrepe v okolici policijskih postaj, pa tudi na dunajskem letališču. Ob tem so poudarili, da razloga za paniko ni. Svetujejo le previdnost. Iz tega razloga so podrobno preiskali avstrijsko železniško postajo, ki pa je niso evakuirali. Varnostni organi še naprej ostajajo v povišani pripravljenosti. 

 

Komentarjev 9
  • valerijakregar 08:43 05.avgust 2016.

    no, oćitno smo na "varni" strani radarja.vlada gre mirno na dopust.na naši obali pa vse bolj "temno".in nihče ne ve od kje so se pritepli in kje prebivajo !!!!!!!!!oćitno "državna tajna" .

  • Zmago 00:07 05.avgust 2016.

    No ve se, kdo to vse skupaj podpira !!!https://www.youtube.com/watch?v=-382caGmF5s

  • mph 20:03 04.avgust 2016.

    Niso neevropejci problem. Problem je islam. In če bo šlo tako naprej, bo prej ali slej Eu en velik kalifat. Žal.