Teroristi pozvali k umoru več tisoč Newyorčanov

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Skupina hekerjev, povezanih z Islamsko državo, je objavila seznam Newyorčanov, ki naj bi bili tarče teroristov.
Oglej si celoten članek

Seznam več tisoč prebivalcev New Yorka naj bi objavili na spletu in ob tem pozvali somišljenike k napadu na omenjene ljudi, se na dobro obveščene vire sklicuje Reuters. Zvezni agenti in newyorški policisti naj bi navezali stike z ljudmi s seznami in jih obvestili o objavi. Vir sicer pravi, da oblasti dvomijo, da gre za resno grožnjo. 

FBI je v izjavi dejal, da ne dajejo izjav glede posameznih operacij in postopkov, ki so v teku. Takšno obveščanje naj bi izvajali rutinsko, kadar gre za grožnje posameznikom ali organizacijam. 

Na seznamu so imena, domači naslovi in elektronski naslovi posameznikov. Nekateri podatki naj bi bili zastareli, je za Reuters še dejal vir. 

Lani je skupina, povezana z IS, objavila seznam imen, naslovov in fotografij 100 ameriških vojakov in svoje somišljenike pozvala, naj jih ubijejo. Ameriške oblasti so v zadnjih treh letih aretirale več kot 70 posameznikov, ki naj bi podpirali teroriste. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 07:38 1. Maj 2016.

    kaj ko bi spisek malo razširili na Slovenistan, tukaj imamo kar lepo število posebnežev ki se jih celo sodišče boji …

  • 18:18 30. April 2016.

    Noben način ni dober ko se gre za ubijanje ... mal misli kaj govoriš

  • "Skupina hekerjev, povezanih z Islamsko državo, je objavil seznam"<br />je objavilA (Glagol se sklicuje na skupino. Skupina je objavila seznam. …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.