Svet
31 ogledov

Teroristi pozvali k umoru več tisoč Newyorčanov

New York Reuters
Skupina hekerjev, povezanih z Islamsko državo, je objavila seznam Newyorčanov, ki naj bi bili tarče teroristov.

Seznam več tisoč prebivalcev New Yorka naj bi objavili na spletu in ob tem pozvali somišljenike k napadu na omenjene ljudi, se na dobro obveščene vire sklicuje Reuters. Zvezni agenti in newyorški policisti naj bi navezali stike z ljudmi s seznami in jih obvestili o objavi. Vir sicer pravi, da oblasti dvomijo, da gre za resno grožnjo. 

FBI je v izjavi dejal, da ne dajejo izjav glede posameznih operacij in postopkov, ki so v teku. Takšno obveščanje naj bi izvajali rutinsko, kadar gre za grožnje posameznikom ali organizacijam. 

Na seznamu so imena, domači naslovi in elektronski naslovi posameznikov. Nekateri podatki naj bi bili zastareli, je za Reuters še dejal vir. 

Lani je skupina, povezana z IS, objavila seznam imen, naslovov in fotografij 100 ameriških vojakov in svoje somišljenike pozvala, naj jih ubijejo. Ameriške oblasti so v zadnjih treh letih aretirale več kot 70 posameznikov, ki naj bi podpirali teroriste. 

Komentarjev 4
  • malonaokoli 07:38 01.maj 2016.

    kaj ko bi spisek malo razširili na Slovenistan, tukaj imamo kar lepo število posebnežev ki se jih celo sodišče boji obsodit.

  • erikkk 18:18 30.april 2016.

    Noben način ni dober ko se gre za ubijanje ... mal misli kaj govoriš

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 13:06 30.april 2016.

    "Skupina hekerjev, povezanih z Islamsko državo, je objavil seznam"je objavilA (Glagol se sklicuje na skupino. Skupina je objavila seznam. Skupina je ženski spol)