Teroristi v muzeju ubili 18 ljudi

Foto: EPA
Foto: EPA
V terorističnem napadu na tunizijski nacionalni muzej Bardo v tunizijski prestolnici je bilo po dosedanjih podatkih ubitih 18 ljudi, 21 pa ranjenih. Ubiti naj bi bili tudi trije napadalci in en policist.
Oglej si celoten članek

Med ubitimi naj bi bili po navedbah tunizijskih medijev italijanski, britanski, francoski in španski turisti. Podrobnosti za zdaj niso znane, številke o žrtvah in ranjenih pa se precej razlikujejo.

Foto: EPA Tunizija V incidentu glede na navedbe slovenskega zunanjega ministrstva naj ne bi bili udeleženi slovenski državljani.

Napasti so želeli parlament

Trije napadalci preoblečeni v vojake so želeli napasti stavbo tunizijskega parlamenta, a so jim tamkajšnji varnostniki to preprečili. Po strelskem obračunu so nato zajeli več talcev v muzeju, ki leži nasproti parlamenta. Policija je po nekaj urah sprožila akcijo za njihovo osvoboditev.

Kdo naj bi bil odgovoren za napad tunizijske oblasti še ugibajo. Se pa po spletnih družbenih omrežjih že širi novica, da naj bi za napadom stali džihadisti Islamske države.

Foto: EPA Tunizija

V času napada je bilo v muzeju veliko turistov - v bližnjem pristanišču sta namreč pred kratkim pristali dve križarki - Costa Fascinosa in MSC Splendida. Samo s Costo Fascinoso potuje več kot tri tisoč ljudi.  

Ranjeni so bili trije poljski turisti - med napadom jih je bilo v muzeju 36 - njihovo zdravstveno stanje je stabilno, sporočajo s poljskega zunanjega ministrstva. 
 
V muzeju je bilo tudi okoli sto Italijanov, ranjena sta dva. Po dosedanjih podatkih zunanjega ministrstva slovenski državljani v terorističnem napadu niso bili udeleženi.
 

Foto: EPA Tunizija

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.