Svet
14 ogledov

Teroristi v muzeju ubili 18 ljudi

Tunizija EPA
V terorističnem napadu na tunizijski nacionalni muzej Bardo v tunizijski prestolnici je bilo po dosedanjih podatkih ubitih 18 ljudi, 21 pa ranjenih. Ubiti naj bi bili tudi trije napadalci in en policist.

Med ubitimi naj bi bili po navedbah tunizijskih medijev italijanski, britanski, francoski in španski turisti. Podrobnosti za zdaj niso znane, številke o žrtvah in ranjenih pa se precej razlikujejo.

Tunizija | Avtor: EPA EPA
V incidentu glede na navedbe slovenskega zunanjega ministrstva naj ne bi bili udeleženi slovenski državljani.

Napasti so želeli parlament

Trije napadalci preoblečeni v vojake so želeli napasti stavbo tunizijskega parlamenta, a so jim tamkajšnji varnostniki to preprečili. Po strelskem obračunu so nato zajeli več talcev v muzeju, ki leži nasproti parlamenta. Policija je po nekaj urah sprožila akcijo za njihovo osvoboditev.

Kdo naj bi bil odgovoren za napad tunizijske oblasti še ugibajo. Se pa po spletnih družbenih omrežjih že širi novica, da naj bi za napadom stali džihadisti Islamske države.

Tunizija | Avtor: EPA EPA

V času napada je bilo v muzeju veliko turistov - v bližnjem pristanišču sta namreč pred kratkim pristali dve križarki - Costa Fascinosa in MSC Splendida. Samo s Costo Fascinoso potuje več kot tri tisoč ljudi.  

Ranjeni so bili trije poljski turisti - med napadom jih je bilo v muzeju 36 - njihovo zdravstveno stanje je stabilno, sporočajo s poljskega zunanjega ministrstva. 
 
V muzeju je bilo tudi okoli sto Italijanov, ranjena sta dva. Po dosedanjih podatkih zunanjega ministrstva slovenski državljani v terorističnem napadu niso bili udeleženi.
 

Tunizija | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.