Theresa May napovedala datum in uro odhoda

Foto: EPA
Foto: EPA
Britanska premirka določila datum izstopa Velike Britanije iz EU.
Oglej si celoten članek

Britanska premierka Theresa May je predstavila načrte glede izstopa Velike Britanije iz Evropske unije in napovedala točen datum in uro odhoda. 

Kot je dejala, bo dosedanja članica unijo zapustila v petek, 29. marca 2019 ob 23. uri. Spremenjeni predlog zakona o brexitu naj bi poslanci pregledali naslednji teden, premierka pa svari pred poskusi, da bi upočasnili njegovo sprejemanje. 

Še enkrat je ponovila, da so se Britanci na referendumu odločili za izstop Velike Britanije iz EU. "Brexit se dejstvo," je poudarila. "V zgodovinskem dokumentu bo črno na belem na prvi strani zapisano, da Velika Britanija zapušča EU 29. marca 2019 ob 11. uri."

Britanci so ločitev od EU izglasovali na referenduma 23. junija lani. Za izstop iz EU je glasovalo tesnih je 51,9 odstotka Britancev.

Brexit Britanci bi še po izstopu iz EU plačevali deset milijard na leto

Brexit Bo z odhodom Velike Britanije odšla tudi agleščina?

Svet Po brexitu tudi frexit? "Francozi niso kot Britanci"

dezurni@zurnal24.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.