"Ti iščeš jakno z deset tisoč evri, a pravkar si ubil človeka"

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Znane so nove podrobnosti o hudi pomorski nesreči v okolici Murterja, v katero je bila vpletena jahta in ribiška barka. Tragično je preminil kuhar, ki je bil na barki.
Oglej si celoten članek

Na Hrvaškem še vedno odmeva ponedeljkova nesreča v okolici Murterja, ko se je jahta na avtopilotu s polno hitrostjo zaletela v ribiško barko. Po nesreči naj bi 51-letni kapitan jahte kričal na ženo, naj poišče jakno, v kateri naj bi bilo 10.000 evrov, danes piše hrvaški portal Index.hr. Ta se sklicuje na očividca, ki je bil le 150 metrov stran od nesreče, v katero je bila vpletena ribiška barka Mašun. "S kapitanom Mašuna sva bila na telefonski zvezi, ko se je zgodila nesreča. Takrat je kričal: 'Proti nam gre jahta, zadela nas bo!' Pohitel je v kabino in posadki naročil, da se umaknejo," je omenjeni očividec povedal za portal Morski.hr

Dodal je, da je eden od njegovih mornarjev kapitanu jahte nato zabrusil: "Ti iščeš jakno z deset tisoč evri, a pravkar si ubil človeka." Kapitan jahte pa da mu je odvrnil: "Ampak jaz nisem kriv." Očividec, ki tudi sam upravlja plovilo in je bil v času nesreče v bližini, je še dodal, da bi vsak normalen človek, ki je kdaj upravljal jahto, opazil tako veliko ribiško barko, kot je ladja Mašun.

"Skiper jahte se je zaradi nepremišljenosti pri veliki hitrosti zaletel v bok ribiške barke in povzročil veliko gmotno škodo, zaradi silovitosti trka pa je poškodoval tudi kabino čolna, in sicer kuhinjo, v kateri je prav ob trku bil 61-letni član posadke," so sporočili iz šibeniško-kninske policijske uprave. V nesreči je umrl kuhar, ki je v tistem trenutku pripravljal večerjo za posadko. 

"Potrt sem. Vratislav (preminuli kuhar, op. p.) je z nami delal 22 let. Od prvega dne. V trenutku nesreče je bil v kabini, a jahta je prišla z nenormalno veliko hitrostjo in z vso svojo silo udarila v kabino. Nič se ni dalo storiti, umrl je na licu mesta," je za Zadarski.hr skrušeno dejal lastnik ribiške barke Mašun Tomislav Jakovljev. Pojasnil je, da so v nesreči pomagali družini na jahti (mož, žena, dva otroka), nato pa je jahta potonila.

*Fotografija je simbolična

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.