Svet
5047 ogledov

"Ti iščeš jakno z deset tisoč evri, a pravkar si ubil človeka"

Hrvaško morje Profimedia
Znane so nove podrobnosti o hudi pomorski nesreči v okolici Murterja, v katero je bila vpletena jahta in ribiška barka. Tragično je preminil kuhar, ki je bil na barki.

Na Hrvaškem še vedno odmeva ponedeljkova nesreča v okolici Murterja, ko se je jahta na avtopilotu s polno hitrostjo zaletela v ribiško barko. Po nesreči naj bi 51-letni kapitan jahte kričal na ženo, naj poišče jakno, v kateri naj bi bilo 10.000 evrov, danes piše hrvaški portal Index.hr. Ta se sklicuje na očividca, ki je bil le 150 metrov stran od nesreče, v katero je bila vpletena ribiška barka Mašun. "S kapitanom Mašuna sva bila na telefonski zvezi, ko se je zgodila nesreča. Takrat je kričal: 'Proti nam gre jahta, zadela nas bo!' Pohitel je v kabino in posadki naročil, da se umaknejo," je omenjeni očividec povedal za portal Morski.hr

Dodal je, da je eden od njegovih mornarjev kapitanu jahte nato zabrusil: "Ti iščeš jakno z deset tisoč evri, a pravkar si ubil človeka." Kapitan jahte pa da mu je odvrnil: "Ampak jaz nisem kriv." Očividec, ki tudi sam upravlja plovilo in je bil v času nesreče v bližini, je še dodal, da bi vsak normalen človek, ki je kdaj upravljal jahto, opazil tako veliko ribiško barko, kot je ladja Mašun.

"Skiper jahte se je zaradi nepremišljenosti pri veliki hitrosti zaletel v bok ribiške barke in povzročil veliko gmotno škodo, zaradi silovitosti trka pa je poškodoval tudi kabino čolna, in sicer kuhinjo, v kateri je prav ob trku bil 61-letni član posadke," so sporočili iz šibeniško-kninske policijske uprave. V nesreči je umrl kuhar, ki je v tistem trenutku pripravljal večerjo za posadko. 

"Potrt sem. Vratislav (preminuli kuhar, op. p.) je z nami delal 22 let. Od prvega dne. V trenutku nesreče je bil v kabini, a jahta je prišla z nenormalno veliko hitrostjo in z vso svojo silo udarila v kabino. Nič se ni dalo storiti, umrl je na licu mesta," je za Zadarski.hr skrušeno dejal lastnik ribiške barke Mašun Tomislav Jakovljev. Pojasnil je, da so v nesreči pomagali družini na jahti (mož, žena, dva otroka), nato pa je jahta potonila.

*Fotografija je simbolična

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.