"Tijanin zakon" za takojšnje iskanje otrok

Foto: 24sata
Foto: 24sata
Starši nedavno umorjene 15-letne Tijane Jurić v Srbiji zbirajo 30 tisoč podpisov, s katerimi bi terjali spremembo zakona. V skladu z njo bi otroke po njihovem izginotju začeli iskati prej, kot v dveh dneh.
Oglej si celoten članek

Po trenutno veljavni zakonodaji v Srbiji policija izginulega otroka začne iskati šele dva dni potem, ko je prijavljeno, da ga pogrešajo. Tako je bilo tudi v primeru 15-letne Tijane Jurić, ki jo je nedavno v zverinsko umoril 35-letni mesar Dragan Đurić. Tijanini starši si s peticijo prizadevajo, da bi pogrešane otroke začeli iskati takoj. Pobudo za spremembo so že poimenovali "Tijanin zakon", pišejo srbski portali.

V Slovenji je zakon že zdaj naravnan tako, da policija otroka začne iskati v tistem trenutku, ko je proglašen za pogrešanega oz. ko starši na policiji sprožijo zahtevo za iskanje, je za Žurnal24.si pojasnila Vesna Drole s slovenske policije. Ravno tako velja na Hrvaškem, kjer kriminalist Branko Lazarević poudarja, da lahko starši praktično tudi policistu na cesti sporočijo, da pogrešajo svojega otroka. Iskalna akcija se sproži v nekaj minutah.

Starši v Srbiji nedavno umorjene 15-letnice so v nekaj urah sprožili njeno iskanje, ki pa je bilo žal že prepozno.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.