Svet
134 ogledov

"Tijanin zakon" za takojšnje iskanje otrok

tijana juric 24sata
Starši nedavno umorjene 15-letne Tijane Jurić v Srbiji zbirajo 30 tisoč podpisov, s katerimi bi terjali spremembo zakona. V skladu z njo bi otroke po njihovem izginotju začeli iskati prej, kot v dveh dneh.

Po trenutno veljavni zakonodaji v Srbiji policija izginulega otroka začne iskati šele dva dni potem, ko je prijavljeno, da ga pogrešajo. Tako je bilo tudi v primeru 15-letne Tijane Jurić, ki jo je nedavno v zverinsko umoril 35-letni mesar Dragan Đurić. Tijanini starši si s peticijo prizadevajo, da bi pogrešane otroke začeli iskati takoj. Pobudo za spremembo so že poimenovali "Tijanin zakon", pišejo srbski portali.

V Slovenji je zakon že zdaj naravnan tako, da policija otroka začne iskati v tistem trenutku, ko je proglašen za pogrešanega oz. ko starši na policiji sprožijo zahtevo za iskanje, je za Žurnal24.si pojasnila Vesna Drole s slovenske policije. Ravno tako velja na Hrvaškem, kjer kriminalist Branko Lazarević poudarja, da lahko starši praktično tudi policistu na cesti sporočijo, da pogrešajo svojega otroka. Iskalna akcija se sproži v nekaj minutah.

Starši v Srbiji nedavno umorjene 15-letnice so v nekaj urah sprožili njeno iskanje, ki pa je bilo žal že prepozno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.