Slovenija > Črna kronika
42 ogledov

Srbi zahtevajo smrtno kazen za morilca

tijana juric 24sata
Truplo 15-letne Tijane Jurić, ki je izginila pred trinajstimi dnevi, so ponoči našli v okolici Sombora. Srbi za morilca zahtevajo smrtno kazen.

Policijo je do zapuščene deponije, kjer jo je zakopal, odpeljal morilec, ki so ga aretirali včeraj ob desetih zvečer, poroča Blic. Gre za mesarja iz Surčina, ki je bil na dan ugrabitve na obisku pri prijateljih v Bajmoku, kjer je bila Tijana ugrabljena.

S prijatelji je 26. julija igrala nogomet, ko so končali, se je v spremstvu dveh prijateljev vračala domov, a se vrnila na igrišče, saj je tam pozabila majico, nato pa izginila. Eno uro so jo iskali sami, nato pa poklicali policijo. Našli so njeno tenisko in umetni noht, zato je policija sklepala, da je bila ugrabljena. S seboj je imela mobitel in zadnji signal je bil lociran uro in pol po ugrabitvi dva kilometra od meje z Madžarsko, zato so se v iskanje vključili tudi madžarska policija, Evropol in Interpol.

Obžalovanje, ker ni smrtne kazni

"Izguba v naši družini je nenadomestljiva. Upam, da bo ta primer zadnji v Subotici in zadnji v državi," je v solzah novinarjem povedal oče umorjene 15-letne Tijane Jurić, katere truplo so policisti v okolici Sombora našli ponoči.

"Ne vem, kako naj označim monstruma, ki je to storil. Ne vem, kakšna pošast moraš biti, da nekaj takšnega storiš otroku. S 120 kilogrami se je izživljal nad otrokom, težkim 47 kilogramov. Ne vem, če je to človek, ali žival," se je pred novinarji spraševal nesrečni oče.

Notranji minister Nebojša Stefanović je na tiskovni konferenci povedal, da je morilec v Tijano najprej trčil z avtomobilom, nato pa zadavil. "Žal so se uresničile naše najbolj črne slutnje. Zaradi takšnih monstrimov mi je žal, da je Srbija ukinila smrtno kazen," je povedal prvi mož srbske policije. Dodal je, da bo obdukcija pokazala, ali je bila 15-letnica pred nasilno smrtjo tudi posiljena.

Morilec mirno sekal meso

FB profil | Avtor: Facebook Facebook
Ko je policija prišla do morilca, je sekal meso. "Kazal ni prav nobenega obžalovanja do tega, kar je storil," so povedali policisti na tiskovni konferenci. Najprej je kakršnokoli vpletenost v izginotje 15-letnice tajil, nato pa padel na poligrafu. Nazadnje je do mesta, kjer je zakopal truplo, policiste odpeljal sam.

Grozi mu do 40-letna zaporna kazen. V Srbiji pa se vrstijo pozivi, da bi za takšne primere nazaj uvedli smrtno kazen. Na Facebooku so med drugim že ponoči odprli profil "Smrtna kazen za morilca Tijane Jurić", ki je le v nekaj urah dobila že več kot 68 tisoč privržencev. Na zidu profila se na eni strani vrstijo obžalovanja zaradi tragičnega dogodka, po drugi strani pa tudi precej ostre zahteve za smrtno kazen za morilca.

Komentarjev 8
  • Žurnalček 08:30 08.avgust 2014.

    Se ti sploh zavedaš , da je najmanj 10.000 Srbov in 2000 Hrvatov , ter isto toliko Bošnjakov, že zverinsko ubilo človeka in se sedaj nekateri od njih ta moment , sprehajajo kot turisti po Sloveniji in EU . Se ...prikaži veče ti te katastrofalne situacije zavedaš , al mislš da ste vsi južnjaki enaki nedužna i poštena raja !Se tega zavedajo naši turisti , ki odhajajo v južne kraje ? Ne ! Veš zakaj ne ? Zato ker so jim turistični vodiči zagarantirali , da nema opsnosti, prav nasprotno ! Ko pa to reče nekdo , ki ni veterank, pa v stvari je in pozna situacijo v O , se samo budale na to smejjejo!Bom drugaće bolj plastično povedal. Vsem , ki odhajate smučati v Sarajevo , pa da men smučate po mojih grobovih ali mestih , kjer so mi bili ubiti najbljižji , v življenju ne naredite še ene kristjanije.!

  • Žurnalček 08:19 08.avgust 2014.

    Z ozirom , da smo mi precej blizu takimle stvarem in da se teli njihovi kriminalci lahko sprehajajo tudi po SLO , kako ne , saj je vsaj 10.000 Srbov že zverinsko ubilo človeka - v vojni- bi bilo tudi ...prikaži več pri nas za neke kriminalne dejavnosti uvesti najstrožje smrtne kazni . Za UGRABITEV , ki se tragično konča SMRTNA KAZEN , brez kakršnjih koli popustov in fint za odvetnike. Dodati v KZ UGRABITEV - z smrtjo talca smrtna kazen.

  • maliking 16:35 07.avgust 2014.

    Kaj ti filozofiraš? Kaj želiš "razpravo" med Slovenci in "južnjaki"? Veš kaj? Bolje, da se s takimi norimi stavki sploh ne javljaš!