Timošenkova ni uspela še z zadnjo pritožbo

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Najvišje sodišče v Ukrajini je zavrnilo pritožbo nekdanje premierke Julije Timošenko na razsodbo nižjega sodišča, ki jo je zaradi zlorabe oblasti obsodilo na sedem let zapora.
Oglej si celoten članek

Timošenkova je bila lani oktobra obsojena na sedem let zapora, ker je leta 2009 z Rusijo sklenila pogodbo o dobavi plina, ki naj bi bila škodljiva za Ukrajino.

"Sodišče je razsodilo, da se pritožba, ki jo je vložila Timošenkova, zavrne," je povedal sodnik Oleksander Elfimov. Pojasnil je, da sodišče ni našlo podlage za pritožbo.

Timošenkova je s tem, ko je kasacijsko sodišče zavrnilo njeno pritožbo, izčrpala vse pravne možnost v domovini.

Obrnila tudi na sodišče v Strasbourgu

Ukrajinska opozicijska voditeljica, proti kateri v Ukrajini poteka še en proces, in sicer zaradi domnevne utaje davkov, se je sicer obrnila tudi na Evropsko sodišče za človekove pravice v Strasbourgu.

To je prav v torek opravilo javno zaslišanje v zadevi, odločitev pa bodo sodniki sporočili kasneje. Medtem ko je obramba Timošenkove v Strasbourgu trdila, da je bil proces proti nekdanji premierki politično motiviran in ni bila deležna ustrezne zdravstvene oskrbe, je predstavnik ukrajinskega pravosodja to zanikal.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.