Svet
29 ogledov

Timošenkova ni uspela še z zadnjo pritožbo

Julija Timošenko Reuters
Najvišje sodišče v Ukrajini je zavrnilo pritožbo nekdanje premierke Julije Timošenko na razsodbo nižjega sodišča, ki jo je zaradi zlorabe oblasti obsodilo na sedem let zapora.

Timošenkova je bila lani oktobra obsojena na sedem let zapora, ker je leta 2009 z Rusijo sklenila pogodbo o dobavi plina, ki naj bi bila škodljiva za Ukrajino.

"Sodišče je razsodilo, da se pritožba, ki jo je vložila Timošenkova, zavrne," je povedal sodnik Oleksander Elfimov. Pojasnil je, da sodišče ni našlo podlage za pritožbo.

Timošenkova je s tem, ko je kasacijsko sodišče zavrnilo njeno pritožbo, izčrpala vse pravne možnost v domovini.

Obrnila tudi na sodišče v Strasbourgu

Ukrajinska opozicijska voditeljica, proti kateri v Ukrajini poteka še en proces, in sicer zaradi domnevne utaje davkov, se je sicer obrnila tudi na Evropsko sodišče za človekove pravice v Strasbourgu.

To je prav v torek opravilo javno zaslišanje v zadevi, odločitev pa bodo sodniki sporočili kasneje. Medtem ko je obramba Timošenkove v Strasbourgu trdila, da je bil proces proti nekdanji premierki politično motiviran in ni bila deležna ustrezne zdravstvene oskrbe, je predstavnik ukrajinskega pravosodja to zanikal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.