Tisoči proti odločitvi Janukoviča

Foto: Žurnal24 Množice so se na poziv Timošenkove zbrale pred parlamentom. (Foto: Reuters)
Ukrajinska opozicija je na protestih proti odločitvi, da se ruski mornarici podaljša sidrenje na Krimu še za 25 let, zbrala več tisoč ljudi.
Oglej si celoten članek

V zameno za tretjino cenejši zemeljski plin je ukrajinski predsednik Viktor Janukovič z Rusijo sklenil dogovor, da lahko ruska mornarica v Sevastoplu ostane do leta 2042.

"
Prihodnji torek bo parlament začel z ratifikacijo tega, za Ukrajino nesprejemljivega, dogovora,“ je množici okoli tri tisoč ljudi dejala nekdanja premierka Julija Timošenko. Ti danes pred ukrajinskim parlamentom protestirajo proti Janukovičvi odločitvi. Odločitev je kritiziral tudi nekdanji predsednik Viktor Juščenko.

Ruska flota je na Krimu sicer zasidrana še iz sovjetskih časov, vendar je bil po ukrajinski osamosvojitvi sklenjen dogovor, v katerem se je kot dokončni datum umika določilo leto 2017. A Ukrajina nujno potrebuje ruski popust, da lahko v red spravi svoje javne finance, da bo lahko kandidirala za 12 milijard dolarjev sredstev (8,9 milijarde evrov) Mednarodnega denarnega sklada.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.