To dela Kim nekaj ur pred sestankom z Donaldom

Foto: Epa
Foto: Epa
Presenetil je tudi svojo spremljevalno ekipo.
Oglej si celoten članek

Severnokorejski voditelj Kim Jong-un je 12 ur pred sestankom z ameriškim predsednikom Donaldom Trumpom ob devetih zvečer po lokalnem času nenapovedano odšel na sprehod po singapurskih ulicah, piše ABC News.

Čeprav je že vrh voditeljev za Singapur dogodek zase, bo v spominih meščanov ostal njegov sprehod po mestu, če ne zaradi drugega po selfijih. Med drugim se je fotografiral s singapurskim zunanjim ministrom Vivianom Balakrishananom, ki je enega izmed selfijev objavil na svojem Twitter profilu.

Foto: Epa Kim Jong-un v Singapurju

Nihče ni pričakoval, da bo zapustil svoje prostore v luksuznem hotelu St. Regis, ko se je nenadoma v spremstvu svojih varnostnikov odpravil po mestu.

Foto: Epa Kim Jong-un v Singapurju

Trump: Misija miru

Vrh Trumpa in Kima, ki se bosta sestala v torek ob 9. uri po krajevnem času v hotelu Capella na otoku Sentosa, bo prvo srečanje aktualnih voditeljev ZDA in Severne Koreje. V pogovorih bosta skušala doseči dogovor o jedrski razorožitvi Severne Koreje v zameno za ublažitev gospodarskih in diplomatskih sankcij.

Kim bo iz Singapurja predvidoma odpotoval v torek ob 14. uri po krajevnem času, je povedal neimenovani vir, ki je seznanjen z urnikom severnokorejskega voditelja, poroča tiskovna agencija Reuters.

Trump je v soboto pred odhodom v Singapur izjavil, da je na "misiji miru", je pa tudi opozoril, da so neposredni pogovori "edinstvena priložnost". "Prepričan sem, da želi Kim Jong-un narediti nekaj velikega za svoje ljudi," je dejal ameriški predsednik in dodal, da te priložnosti ne bo imel več.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 06:00 12. Junij 2018.

    Oba nekam zapret,pa nikol več spustit,lahko bi zraven dal še plešatega šiptarja,nobene škode ne bi bilo.............................

  • 20:19 11. Junij 2018.

    Dumb and Dumber .....

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.