Svet
5314 ogledov

To dela Kim nekaj ur pred sestankom z Donaldom

Kim Jong-un v Singapurju Epa
Presenetil je tudi svojo spremljevalno ekipo.

Severnokorejski voditelj Kim Jong-un je 12 ur pred sestankom z ameriškim predsednikom Donaldom Trumpom ob devetih zvečer po lokalnem času nenapovedano odšel na sprehod po singapurskih ulicah, piše ABC News.

Čeprav je že vrh voditeljev za Singapur dogodek zase, bo v spominih meščanov ostal njegov sprehod po mestu, če ne zaradi drugega po selfijih. Med drugim se je fotografiral s singapurskim zunanjim ministrom Vivianom Balakrishananom, ki je enega izmed selfijev objavil na svojem Twitter profilu.

Severnokorejski voditelj je, odkar je stopil v to vlogo, uradno dvakrat obiskal Kitajsko in enkrat Južno Korejo, tako daleč uradno še ni potoval.

Kim Jong-un v Singapurju | Avtor: Epa Epa

Nihče ni pričakoval, da bo zapustil svoje prostore v luksuznem hotelu St. Regis, ko se je nenadoma v spremstvu svojih varnostnikov odpravil po mestu.

Kim Jong-un v Singapurju | Avtor: Epa Epa

Trump: Misija miru

Vrh Trumpa in Kima, ki se bosta sestala v torek ob 9. uri po krajevnem času v hotelu Capella na otoku Sentosa, bo prvo srečanje aktualnih voditeljev ZDA in Severne Koreje. V pogovorih bosta skušala doseči dogovor o jedrski razorožitvi Severne Koreje v zameno za ublažitev gospodarskih in diplomatskih sankcij.

Kim bo iz Singapurja predvidoma odpotoval v torek ob 14. uri po krajevnem času, je povedal neimenovani vir, ki je seznanjen z urnikom severnokorejskega voditelja, poroča tiskovna agencija Reuters.

Trump je v soboto pred odhodom v Singapur izjavil, da je na "misiji miru", je pa tudi opozoril, da so neposredni pogovori "edinstvena priložnost". "Prepričan sem, da želi Kim Jong-un narediti nekaj velikega za svoje ljudi," je dejal ameriški predsednik in dodal, da te priložnosti ne bo imel več.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3