To je Bidnova prva odločitev glede covida-19

Foto: Epa
Foto: Epa
Za covidom-19 je po vsem svetu zbolelo več kot 50 milijonov ljudi, od tega deset milijonov v Združenih državah Amerike.
Oglej si celoten članek

Po podatkih strani Worldometer so Združene države Amerike prva država sveta, kjer je število obolelih s covidom-19 od začetka pandemije preseglo 10.288.400. 

V svojem prvem govoru po razglašeni zmagi na predsedniških volitvah v ZDA je Joe Biden napovedal vzpostavitev krizne delovne skupine. Skupina znanstvenikov in strokovnjakov bo že danes začela pripravljati načrt, ki bo stopil v veljavo 20. januarja prihodnje leto, na dan Bidnove prisege. 

Novoizvoljeni ameriški predsednik glede pandemije zavzema povsem nasprotno stališče od svojega predhodnika Donalda Trumpa, ki je minimaliziral nevarnost pandemije ter tudi sam kršil predpisane ukrepe, ki so v veljavi povsod na svetu. Ni uporabljal zaščitnih mask in tudi ne predpisanega fizičnega razmaka. 

Združene države Amerike so v zadnjih dneh zabeležile nove rekorde, v zadnjih 24 urah je bilo 111.500 novih pozitivnih potrjenih primerov testov. Skupno je umrlo 237.572 ljudi. 

Potrjena okužba Covid-19: Virus v pošiljki zamrznjenih krač

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 13:53 9. November 2020.

    Bide zahvala : https://mail.google.com/mail/u/0/#sent/KtbxLzFvQKNKsdNmMJFXLLSjSZBjPNBvRg?projector=1

  • 11:09 9. November 2020.

    Do 20 januarja, je še OGROMNO časa..

  • 10:38 9. November 2020.

    No, pizdolizci levičarski, se boste zdaj nehali pritoževati nad ukrepi fašistične jajotove vlade? In kakšna je zdaj razlika med demokratskim …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.