Zdravje > Prehrana
7409 ogledov

Covid-19: Virus v pošiljki zamrznjenih krač

Covid-19 Profimedia
Virus po mnenju oblasti izvira iz pošiljke zamrznjenih svinjskih krač.

Pri zaposlenem v hladilnici v kitajskem mestu Tianjin so v nedeljo potrdili okužbo z novim koronavirusom, potem ko je delal s paketom zamrznjenega mesa iz Nemčije, navajajo lokalne zdravstvene oblasti.

Moški, zaposlen v hladilnici v pristanišču Binhai v tem mestu na severovzhodu Kitajske, je zdaj v bolnišnici, navajajo pristojne lokalne oblasti po poročanju nemške tiskovne agencije dpa.

Poleg tega preučujejo vzorce, ki so jih odvzeli ljudem, ki so bili v tesnem stiku s tem delavcem, in v delovnem okolju. Po poročanju časnika Global Times je osem ljudi, ki so bili v stiku z njim, preventivno v karanteni.

Virus po mnenju oblasti izvira iz pošiljke zamrznjenih svinjskih krač, ki so jih iz nemškega Bremna uvozili v Tianjin in nato naprej v mesto Dezhou v provinci Shandong. Vzorec, ki so ga odvzeli s pakiranja tega mesa, je bil pozitiven na novi koronavirus, navajajo oblasti.

Na Kitajskem že več mesecev skoraj ne poročajo o novih primerih koronavirusa, tako da se življenje in gospodarske dejavnosti vračajo v ustaljene tirnice. So pa zabeležili že več manjših lokalnih izbruhov virusa, ki jih zajezijo s strogimi ukrepi in množičnim testiranjem.

Za vnos virusa so v preteklosti že večkrat okrivili zamrznjeno hrano oziroma njeno pakiranje iz tujine.

 

 
Komentarjev 2
  • suineg78 11:17 09.november 2020.

    Že samo to, da ste to novico prevedli in objavili govori o težkih patoloških spremembah v možganih "sendvičarjev" žurnala. Naprej pa raje ne bom komentiral. :D :D

  • maresem 10:43 09.november 2020.

    Morda svinja ni nosila maske?! Sicer pa se pozanimajte pri snovalcu virusa, mafijcu Gatesu in WHO globalni mafiji.