To je najbolj popularno nemško ime za novorojene dečke

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Center za nemški jezik je objavil podatke glede najbolj priljubljenih imen za novorojenčke v Nemčiji.
Oglej si celoten članek

Center za nemški jezik raziskavo objavlja že od leta 1977, sestavljajo ga na podlagi podatkov matičnih uradov.

Letos je podatke prispevalo več kot 700 uradov širom Nemčije, ki je zabeležilo preko milijon oseb in 65 tisoč različnih imen.

V zveznih pokrajinah se opazi razlika v primerjavi s prejšnjimi leti; med deset najbolj priljubljenih imen v Nemčiji za dečke se je v šestih zveznih pokrajinah znašlo ime Mohammed.

Mohammed in izpeljanke tega imena so med desetimi najbolj priljubljenimi v Berlinu, Bremnu, Hamburgu, Hessnu. V Berlinu je to za novorojene dečke celo najbolj popularno ime.

Med imeni za deklice so se nemški starši v zadnjem letu navduševali za Marie, Sophie in Mario, pri imenih za dečke pa poleg omenjenega še za imena Paul, Alexander in Maximilian.

Novost Pri osebnih imenih in priimkih nas čakajo takšne spremembe

Sprejemljivo ime? Zaradi otrokovega imena na sodišču

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 18:44 3. Maj 2019.

    A bo zdaj Nemcem končno kaj kliknilo?

  • 18:16 3. Maj 2019.

    Popolnoma logično

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.