"Toliko časa potrebujejo rakete do zahodnih prestolnic. Štejte vsako minuto."

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Ruska novinarka in poslanec državne dume razpravljala o najnovejši ruski balistični raketi, ki je lahko opremljena z jedrskimi bojnimi konicami,
Oglej si celoten članek

Rusija je pred dnevi sporočila, da je preizkusila novo medcelinsko balistično raketo tipa sarmat. Raketa, ki je lahko opremljena z jedrskimi bojnimi konicami, bo močno okrepila ruski jedrski potencial, je sporočilo obrambno ministrstvo v Moskvi.

Ruska novinarka Olga Skabejeva in poslanec državne dume Aleksej Žuravljov sta v oddaji na ruski televiziji Rusija1 štela sekunde leta te najnovejše balistične rakete do nekaterih prestolnic. "To bi morale videti tudi zahodne države. Štejte vsako sekundo," je dejal Žuravljov. 

Svet Britanci: Putin bi v prihodnjih dneh lahko razglasil tretjo svetovno vojno

Nobena raketa na svetu ne more doseči tako oddaljenih ciljev kot ta, je pred dnevi sporočilo rusko obrambno ministrstvo. Sarmat ima doseg 18.000 kilometrov. To Rusiji omogoča, da napade tako preko severnega kot južnega pola ter doseže cilje po vsem svetu. Raketa, trdijo Rusi, lahko doseže hitrost 25.750 kilometrov na uro.  "Ena raketa in to je to. Velika Britanija ne obstajaj več. Resno mislim," je  v oddaji dejal Žuravljov.

Skabejeva je pojasnila, da bi od izstrelitve iz Kaliningrada do Berlina raketa potrebovala pičlih 106 sekund, od Kaliningrada do Pariza 200 in do Londona 202 sekund, povzema Yahoo news.

 

 

 

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 46

  • 08:19 1. Maj 2022.

    Bravo Rusija ne pusti se izigravati tem smetem katerim pravimo Američani

  • 20:22 30. April 2022.

    Ta izjava negira njihove zahteve po nevtralni Ukrajini. Kregajo se za neki tampon med V in Z , v stvari …

  • 18:56 30. April 2022.

    Igrajo se s potrpljenjem Rusov in ogrožajo celotni mir. ... https://insajder.com/svet/kako-brutalna-lekcija-iz-ulic-leningrada-oblikuje-nas-svet-ce-je-spopad-neizogiben-je-pomembno

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.